POLITICA NOASTRA

1.DERULAREA OPERATIUNILOR DE VANZARE PE    www.watersolution.ro.

 

Prin lansarea unei COMENZI pe www.watersolutions.ro, CLIENTUL este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care WaterSolutions isi deruleaza operatiunile pe www.watersolutions.ro
Programul de lucru pentru relatii cu clientii al magazinului online: de luni pana vineri intre orele 09:00 - 18:00 , cu exceptia zilelor de sarbatoare legala, daca nu se precizeaza altfel in cadrul www.watersolutions.ro
  -Pentru comenzile online programul este NONSTOP 
Timpul maxim de confirmare sau neacceptare a comenzii va fi de 24 de ore de la lansarea comenzii pe www.watersolutions.ro indiferent de modalitatea in care comanda este realizata (email, telefon, sistem de comanda, etc.), cu exceptia comenzilor facute in zilele de sambata, duminica sau zile de sarbatoare legala, cand termenul curge de la prima zi lucratoare dupa cea in care s-a plasat comanda.  
Pentru toate comenzile realizate in weekend confirmarea va avea loc in timpul zilei de luni . 
Daca WaterSolutions confirma executarea unei COMENZI, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor COMENZII, din partea CLIENTULUI. Acceptarea comenzii de catre WaterSolutions se considera finalizata atunci cand exista o confirmare telefonica sau electronica (e-mail) din partea WaterSolutions catre CLIENT, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia din urma.WaterSolutions nu considera in nici un moment o COMANDA neconfirmata ca avand valoarea unui CONTRACT. 
Asadar, CONTRACTUL intra in vigoare la data confirmarii COMENZII de catre WaterSolutions si cu respectarea termenului de livrare, pretului si modalitatii de plata specificate in confirmarea comenzii. 
Prezentele termene si conditii generale de vanzare vor sta la baza CONTRACTULUI astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre WaterSolutions sau un furnizor al acestuia. 
COMANDA, odată confirmata, este stocata electronic de către WaterSolutions. La solicitarea clientului, WaterSolutions va trimite in maxim 30 zile de la solicitarea scrisa din partea CLIENTULUI  copie dupa comanda emisa si confirmarea de comanda. Comanda telefonica - Clientul /Utilizatorul poate efectua comenzi telefonice asistat la telefon de un reprezentant al WaterSolutions Termenii si condiitile se aplica si in cazul acestor comenzi telefonice. In acest caz, CLIENTUL autorizeaza consultantul de vanzari sa inregistreze comanda in numele sau pe www.watersolutions.ro

 

2. OBIECTUL CONTRACTULUI

 

Obiectul CONTRACTULUI îl constituie produsul/produsele si serviciile prezentate pe www.watersolutions.ro si cu privire la care CLIENTUL si-a exprimat optiunea de a le cumpara, prin generarea unei COMENZI pe www.watersolutions.ro, confirmate de catre WaterSolutions
Clientul va verifica inainte de plasarea comenzii descrierea si caracteristicile produselor, codul produsului de pe www.watersolution.ro si cantitatea. 
Clientii isi asuma  cantitatea si codurile produselor comandate. In caz de diferente intre codul produsului si denumire, WaterSolutions considera comanda ca fiind facuta pentru codul produsului. 
WaterSolutions va incerca sa contacteze timp de 24 de ore clientul pentru a i se confirma comanda si clarifica obiectul comenzii. Dupa acest termen, WaterSolutions are dreptul de a suspenda comanda pana la contactarea CLIENTULUI sau de a o confirma conform comenzii emise si luand in considerare codul produsului indicat. 
Disponibilitatea produselor, pretul final si termenul aproximativ de livrare, se comunica prin confirmarea comenzii de catre consultantul nostru de vanzari.

 

3. MODALITATEA DE PLATA

 

 • Plata ramburs:la primirea produselor

  In cazul platii ramburs, clientul va plati valoare produselor si valoarea transportului aferenta coletului, curierului care ii livreaza comanda (se poate opta  si pentru asigurarea produselor).
 • Ordin de plata:Plata prin Ordin de plata se face in baza facturii proforme emise de WaterSolutions, in urma confirmarii prin e-mail a comenzii cu un consultant de vanzari.

Plata se va face in contul:

 • SC DarinoServImpex SRL
 • C.I.F : RO 25870969
 • Nr. reg. Com : J40/8686/2009
 • Sediul: Str Stejarului, Nr. 95, Magurele, Judet Ilfov
 • IBAN: RO63INGB0000999904309584
 • Banca:ING Agentia Rahova

     -Mentiuni obligatorii:  Pe ordinul de plata se va mentiona obligatoriu numarul comenzii sau al facturii. 
Daca pe ordinul de plata nu apar informatiile de mai sus, rugam Clientul a trimite dovada platii cu indicarea informatiilor de mai sus pe adresa de e-mail: comenzi@watersolutions.ro
Livrarea va fi efectuata numai dupa creditarea contului bancar al WaterSolutions cu intreaga suma si dupa identificarea comenzii pentru care s-a achitat avansul.
In caz contrar, WaterSolutions are dreptul sa suspende termenul de livrare pana la confirmarea efectuarii platii.

 

4. PLATA COMENZILOR CU VALOARE DE PESTE 3000 RON SI A

    PRODUSELOR CE SE ADUC PE BAZA DE COMANDA

 

Pentru comenzile efectuate pe www.watersolutions.ro a caror valoare depaseste suma de 3000 RON (TVA inclus) sau pentru produsele care nu sunt pe stoc si se aduc pa baza de comanda, dupa confirmarea comenzii, CLIENTUL va primi o factura proforma pentru avans. In lipsa unor prevederi contrare, avansul va fi de minim 50%.   

Neplata avansului suspenda intrarea in vigoare a contractului, si, implicit, termenul de livrare, pana la achitarea integrala. 
Restul pretului se achita inainte de livrare. Neplata integrala a pretului pana la livrarea produselor, suspenda obligatia WaterSolutions de a livra produsele. 
Pretul total, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in COMANDA. 
WaterSolutions va emite catre CLIENT o factura proforma pentru a incasa avansul si, ulterior, o factura fiscala pentru produsele si serviciile ce urmeaza a fi livrate, obligatia CLIENTULUI fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

 

5. MODALITATEA DE LIVRARE

 

Produsul va fi livrat CLIENTULUI printr-o firma de curierat sau prin reteau proprie de distributie WaterSolutions.

 • Livrarea este gratuita pentru comenzile mai mari de 3500 Lei.
 • Pentru comenzi mai mici de 3500 Lei, tariful pentru livrare este urmatorul:
 • Pentru livrarea in tara in orasele ce fac parte din reteaua FAN Courier tariful pentru livrare este urmatorul: 12 Lei (primul kilogram) + 1 Leu/kg + TVA
  • Pentru localitatile in care nu exista o filiala FAN Courier la tariful mai sus mentionat se aplica o taxa suplimentara de 0.8 lei/km fata de cea mai apropiata filiala.
  • Greutatea coletului - Este cea inscrisa pe ambalajul coletului . Pentru colete cu lungimi peste 1 m se ia in considerare greutatea volumetrica. Aceasta se calculeaza dupa formula: lungime x latime x inaltime ( masurate in cm )/ 6000.
  •  Greutatea volumetrica se calculeaza in cazul coletelor a caror greutate reala este mai mica decat greutatea determinata din formula mai sus mentionata.
  • Tarifele se aplica la greutatea reala sau volumetrica,care din aceastea este mai mare.

Termenul de livrare este de 2-5 zile lucratoare pentru produsele care sunt pe stoc, pentru cele care se aduc pe comanda este de 10-30 de zile lucratoare de la data la care CLIENTUL a achitat avansul, cu exceptia cazului în care partile au convenit altfel. Termenele pot fi mai scurte in functie de disponibilitatea produselor, astfel cum apare in confirmarea comenzii. 
Clientul are obligatia de a verifica corectitudinea informatiilor furnizate cu privire la adresa de livrare anterior validarii comenzii. (strada, numarul strazii, blocul/cladirea, numarul, etajul, codul interfonului, codul postal). In cazul aparitiei unor erori la introducerea acestor informatii, WaterSolutions nu va fi facut responsabil pentru imposibilitatea livrarii comenzii. 
Clientul are obligaţia de a se asigura că, la data livrării, există persoane desemnate pentru a primi produsele, în caz contrar urmând a suporta cheltuielile efectuate de către WaterSolutions pentru a le transporta dus-intors. O reexpediere a bunurilor se va face numai dupa ce CLIENTUL achita costul transportului deja efectuat si al celui care urmeaza sa se reefectueze. 
La solicitarea WaterSolutions sau a Curierului, Clientul va face dovada identitatii sale, daca e necesar prin una sau mai multe acte emise de autoritati oficiale si va comunica numarul de comanda atribuit de catre sistemul de vanzare.
In cazul in care Clientul se afla in imposibilitatea receptionarii comenzii in mod personal, comanda va fi lasata la adresa precizata doar unei persoane cu varsta mai mare de 18 ani si doar in cazul comunicarii catre CURIER, a numarului comenzii.  Nici o cerere de livrare a unei comenzi nu va putea fi onorata daca Clientul nu indeplineste conditiile de mai sus. 
Programul de efectuare a livrarilor este de luni pana vineri intre orele 09.00 – 17.00 cu exceptia zilelor de sarbatoare legala. CLIENTUL este rugat sa precizeze la plasarea comenzii la ce ora poate fi livrata marfa, in cadrul intervalului mentionat anterior, si un numar de telefon de contact, in caz contrar, produsele se pot livra oricand in cadrul intervalului de timp. 
In afara de cazul in care altceva este agreat de WaterSolutions si CLIENT, WaterSolutions se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate produselor si serviciilor comandate de catre CLIENTI in momentul predarii acestora catre client sau catre reprezentantul CLIENTULUI (persoana care preia produsele livrate). 
WaterSolutions va asigura ambalarea corespunzatoare a bunurilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare la CLIENT. 
WaterSolutions va efectua livrarea produselor si serviciile doar pe teritoriul Romaniei. Proprietatea asupra produselor si serviciilor va fi transferate CLIENTULUI la momentul efectuarii platii. 
WaterSolutions atentioneaza CLIENTII ca, in cazul livrarii prin curier sau prin transportator propriu, acesta nu este autorizat de catre WaterSolutions sa permita CLIENTULUI deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare, ci doar ulterior semnarii de livrare si achitarii  contravalorii a acestora. Receptia calitativa si cantitativa a marfurilor se face in momentul predarii, de fata cu soferul de livrare. In cazul in care nu poate executa CONTRACTUL din cauza ca produsul nu este diponibil, WaterSolutions va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. 
WaterSolutions poate livra CLIENTULUI un produs similar avand acelasi pret, în situatia în care produsul solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI. 
Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs. Termenul de livrare incepe sa curga in toate cazurile in care se percepe avans, de la incasarea integrala a avansului de catre WaterSolutions
Pana la achitarea integrala a pretului, WaterSolutions are dreptul de a suspenda termenul de livrare. 
WaterSolutions, în cazul în care nu poate executa CONTRACTUL motivate de faptul ca produsul sau serviciul nu este/nu mai este disponibil, va informa CLIENTUL despre aceasta indisponibilitate, de indata, urmand ca sumele de bani achitate de catre CLIENT pentru produsul sau serviciul indisponibil sa fie rambursate in termen de maximum 30 de zile. 
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare, WaterSolutions va anunta CLIENTUL cu privire la termenul estimat de finalizare a livrarii. In cazul in care WaterSolutionsprimeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, WaterSolutions poate refuza onorarea livrarii, fara ca acest lucru sa se considere o incalcare a CONTRACTULUI, sau poate stabili un nou termen de onorare a comenzii.

 

6. PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR

 

Ofertele si produsele prezentate pe www.watersolutions.ro sunt disponibile in limita stocului disponibil. 
Preturile produselor si serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in RON si au toate taxele incluse, cu exceptia taxei de transport la domiciliu care in functie da valoarea produselor comandate este/nu este gratuita. 
Preturile sunt aplicabile in momentul validarii comenzii de catre Client.
Toate preturile afisate includ TVA, in cuantumul prevazut de actele normative in vigoare.
Pretul poate fi modificat de catre WaterSolutions, in orice moment, fara preaviz, in functie de stocul disponibil si de preturile primite de la furnizori/producatori. Cu ocazia confirmarii comenzii, WaterSolutions  va indica pretul exact al produselor, cu indicarea costului transportului si altor servicii daca sunt solicitate de client si acordate de WaterSolutions
În general, pretul produsului/produselor este acela mentionat pe www.watersolutions.roWaterSolutions atentioneaza asupra faptului ca pot exista teoretic cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale www.watersolutions.ro sau erori, pretul sau unele caracteristici afisate pe www.watersolutions.ro pot sa nu fie cele reale. In aceste cazuri, WaterSolutions isi cere scuze de neplaceri si va informa CLIENTUL in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta. 
Pretul de achizitie al produselor si/sau serviciilor dintr-un contract onorat nu se poate modifica.

 

7. POLITICA DE RETURNARE

 

Potivit legislatiei in vigoare, Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.

"Clienti" sau "consumatori" sunt DOAR PERSOANELE FIZICE. Clientii cu personalitate juridica nu au dreptul sa denunte unilateral contractul, legislatia in domeniu referindu-se doar la persoanele fizice.

Returul se poate face doar prin poştă sau prin curier.

Orice retur trebuie să fie precedat de o notificare a intenţiei de retur. Această notificare se poate face pe mail sau impreuna cu produsele, in termenul prevazut de lege.

Clientului care a notificat WaterSolutions ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate catre WaterSolutions in maximum 10 zile lucratoare de la data primirii produselor, in caz contrar WaterSolutions considerand cererea de returnare ca fiind invalida/fara obiect.

Returul trebuie să fie însoţit de următoarele documente:

 • factură (original sau copie);
 • chitanţa de la curier (original sau copie);
 • notificare.

CLIENTII trebuie sa mentioneze în notificare dacă doresc rambursarea banilor sau schimbarea produsului.

În cazul în care nu se respecta condiţiile de retur, WaterSolutions nu va accepta returul.

Nu se accepta retururi cu plata ramburs.

IMPORTANT!
Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile sau consumabilele sigilate, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit) daca produsul este returnat in aceasta stare clientul este indreptatit sa solicite rambursarea intregii sume platite din care se vor deduce cheltuielile de curier ( tur - retur in cazul in care clientul nu a platit transport pentru produsele achizitionate). Rambursarea contravalorii produsului se va face in cel mult 30 de zile de la retur. 

In cazul echipamentelor folosite (prin care a trecut apa), ne rezervam dreptul de a solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (inlocuirea anumitor sau tuturor consumabilelor dupa caz) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand, aceasta suma se va deduce din suma restituita Acesta clauza se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.G. 130/2000 art. 2 lit.e.

În cazul exercitarii dreptului legal de returnare a produsului, rambursarea contravalorii acestuia se va face in cel mult 30 de zile de la retur. In acest cost intra doar valoarea produselor,nu si transportul aferent comenzii sau costul altor servicii.

Exceptii: Urmatoarele categorii de produse nu se pot returna:

 • Produsele executate dupa specificatiile consumatorului;
 • Produsele distinct personalizate
 • Produsele care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid.
 • In cazul in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut - produsul trebuie returnat sigilat

Daca produsul este returnat intr-o stare in care nu mai poate fi vandut ca si nou, WaterSolutions are dreptul de solicita o taxa pentru readucerea in stadiul initial (daca este posibil) sau pentru a acoperi diferenta de pret rezultata din vanzarea produsului ca second-hand sau, la optiunea clientului, de a reexpedia produsul, pe cheltuiala acestuia.

In cazul in care Clientul solicita inlocuirea produsului cu unul identic, inlocuirea se va face in conditiile si limitele unei comenzi normale.

In cazul in care Clientul a returnat un produs si solicita inlocuirea, iar WaterSolutions nu dispune de un produs identic pentru inlocuire, aceasta va oferi Clientului contravaloarea produsului sau alt produs in cazul in care Clientul accepta acest lucru.

Contravaloarea serviciilor suplimentare, incluzand, dar nelimitandu-se la transportul produselor, achitate de catre Client, nu se ramburseaza.

In toate cazurile, cheltuielile de returnare/re-expediere vor fi suportate de catre Client.

In cazul solicitarii unui alt produs, se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. WaterSolutions va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial.

Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest www.watersolutions.ro folosind tehnicile de comunicare la distanta.

Renuntarea la cumparare in mod repetat (cel putin doua ori) va putea fi considerata un abuz, iar WaterSolutions are dreptul sa refuse o noua livrare catre acel CLIENT sau acea adresa.

Nu se pot returna produsele comandate online care sunt ridicate direct din magazine sau predate direct de catre reprezentantii WaterSolutions.