Osmoza inversa (RO) este soluția perfectă dacă doriti să îmbunătățiți gustul, mirosul și aspectul apei.
Osmoza inversa (RO) este o tehnologie de purificare a apei care utilizează o membrană semipermeabilă pentru a îndepărta ionii, moleculele și particulele mai mari din apa de băut. Osmoza inversă folosește o presiune aplicată pentru a depăși presiunea osmotică, o proprietate care depinde numai de numarul de molecule si care este condusă de diferențele de potențial chimic ale apei. Osmoza inversa poate îndepărta multe tipuri de specii dizolvate și suspendate din apă, inclusiv bacterii, și este utilizat atât în procesele industriale, cât și în producția de apă potabilă. Aplicarea unei presiuni externe pentru a inversa fluxul natural de solvent pur, astfel, este osmoza inversă. Procesul este similar cu alte aplicații de tehnologie cu membrană. Cu toate acestea, se constată diferențe majore între osmoză inversă și filtrare. Mecanismul de eliminare predominant în filtrarea prin membrană este tensionarea sau excluderea mărimii, astfel încât procesul poate obține teoretic o eficiență perfectă indiferent de parametrii cum ar fi presiunea și concentrația soluției. Osmoza inversă implică de asemenea difuzia, făcând procesul dependent de presiune si debit.Osmoza inversa este cel mai cunoscut pentru utilizarea sa în purificarea apei potabile din apa de mare, îndepărtarea sarii și a altor materiale efluente din moleculele de apă.

Vizualizare ca Grilă Listă

1 articol

pe pagină
Setați descendent
Vizualizare ca Grilă Listă

1 articol

pe pagină
Setați descendent